Cello

De cello is mijn lievelingsinstrument, omdat het zo dicht bij de menselijke stem ligt. Klik hier om me een stukje cello te horen spelen. Omdat ik zoveel van de cello houd schrijf ik er vaak over in Encore!Magazine, speel ik filmmuziek in en componeer en arrangeer ik ook graag voor dit instrument. Zo maakte ik bijvoorbeeld het boek English & Irish Duets for Cello voor De Haske.

Omdat ik zo graag in (strijk)ensembles wilde spelen koos ik moderne cello als bijvak op het conservatorium. In Brabant had ik les van Frank van de Berg en Mirel Iancovici. Toen ik naar Utrecht verhuisde ben ik geswitcht naar barokcello en werd Elske Tinbergen mijn docente.

Ik bleef ook moderne cello spelen en werd door vriendin Merel gevraagd voor strijkorkest Zoroaster, gespecialiseerd in muziek uit de 20e en 21e eeuw. Klik voor een fragment van Arvo Pärts Fratres for violin, string orchestra and percussion (1977/1992) en een stukje van Leos Janáceks Suite for string orchestra (1877).

Als celliste mocht ik meewerken aan diverse cd- en DVD-opnames. Zo speelde ik één van Mozarts strijkkwartetten voor De Haske en was ik orkestlid in Mozarts Requiem bij de cd-opname van het Brabants Conservatorium. Consort Solaris speelde een Uccelini Sonata voor de promocd van het Centrum voor Muziek en Dans Valkenswaard en mijn vriendin Karin van Kooten ik namen de strijkerspartijen op voor het laatste album van de Nederlandse rockband Supernatural. Samen met Joost en Tessa speelde ik viool en cello op de soundtrack van Marc Cuppens' film Life. En eind 2009 componeerde en speelde ik filmmuziek voor de TV-film Kim van De Ronde Venen.

Recensies

Betoverende klanken in Galerie Lambèr
Sprankelende Haydn door VSM-kwartet